16 de febr. 2010

"Zapatero, a tus zapatos"

A single man, de Tom Ford
2009

Tom Ford és un dels dissenyadors de moda més influents i famosos a l'actualitat. Després de l'èxit obtingut a Gucci va obrir la seva pròpia firma i ara sembla voler donar el salt al món del cinema amb la seva primera pel·lícula (com a director, productor i guionista), A single man.

Ambientada als anys seixanta, la pel·lícula transcorre en un únic dia a la vida d'un professor universitari madur i homosexual (Colin Firth), que un any després d'estar sumit en una profunda crisi provocada per la mort de la seva parella, pren la decisió de suïcidar-se (per què aquesta insistència en atribuir tendències suïcides als personatges gais?). Durant el dia, les diverses interaccions amb els seus alumnes, la seva millor amiga i els records del seu amant, el duen a sospesar els pros i contres d'aquesta decisió.

Com cabia esperar, la direcció artística és l'aspecte més destacable d'aquesta producció: l'ambientació retro és realment fashion. També destaca la feina de Colin Firth, que aconsegueix mantenir cert interès en una història plana i previsible, filmada amb una característica pròpia d'un director novell: una completa mancança de subtilesa. L'ús dels primers plans, la càmera lenta, els flashback, els altibaixos de la música són toscos, com ho són els diàlegs i les intervencions forçades de personatges secundaris (confiar un paper a Jon Kortajarena comporta els seus riscos). Potser Tom Ford tenia por de que no s'entengués el missatge o que no ressaltés el seu gust estètic, però el que aconsegueix és avorrir l'espectador i oferir, més aviat, poca cosa al setè art.
3/10

+ Juntament amb Lejos del cielo (2002), retrata el conflicte homosexual als EEUU prehippies.
- Fins i tot Julianne Moore deixa de brillar.


1 comentari:

  1. Doncs que es dediqui a "sus zapatos".
    De fet, una de les millor colònies que existeixen es diu Black Orchid i la va crear ell. Black Orchid

    http://perfumesycoloniasdecache.tiendas.grancomercio.com/images/BLACK%20ORCHID%20EDP.%2050ML.%20TOM%20FORD.jpg

    ResponElimina