30 de març 2010

Ecos de 2.500 anys

Electra, dirigida per Oriol Broggi
Original de Sòfocles
TNC (Sala petita) del 18 de març al 25 d'abril

Clara Segura va recollir excel·lents crítiques interpretant l'heroïna grega Antígona l'any 2006 en una adaptació dirigida per Oriol Broggi. El tàndem torna als escenaris amb una nova adaptació d'una tragèdia de Sòfocles: Electra.

Vuit anys després de la mort del seu pare, Orestes retorna secretament a Micenes per venjar-se de la seva mare i el seu amant, responsables de l'assassinat, amb els quals encara conviuen les seves germanes, Crisòtemis i Electra. Mentre que la primera representa la prudència, Electra encarna la reivindicació vehement i incondicional de justícia, que l'empeny a durs conflictes amb la seva família i a ordir un pla paral·lel al d'Orestes.

Precisament, el retrobament dels dos germans i de llurs plans es materialitza en una de les escenes més punyents i emocionants que s'han vist últimament. En termes generals, l'acció es desenvolupa en un ambient tens i contingut, que va alliberant grans dosis de passió recolzades per les innegables dots interpretatives de Clara Segura. La disposició de les grades del públic, al voltant de l'escenari (una senzilla i elegant recreació del pati d'un palau), i la cuidada coreografia brinden un visionat privilegiat, intens i modern d'una tragèdia que contraposa la prudència amb la cobardia, l'osadia amb la irreflexió i la justícia amb l'obsessió (la d'una filla pel seu pare, germen de l'anomenat síndrome d'Electra) i que continua essent tan vigent com ho era al s. V aC, doncs les baixes passions femenines de l'antiga Grècia, són les baixes passions (unisex) del món contemporani.
7/10
+ L'ultradetallista espectacle que ofereixen la majoria de localitats.
- La reiterativa música de guitarra.


4 comentaris:

  1. Tinc unes ganes de veure-la, que ni t'explico! I amb el teu comentari, encara me n'han entrat més! A veure, a veure, ja t'explicaré què m'ha semblat quan hi vagi!
    Merci Edu!

    ResponElimina
  2. Lo fotut és estar en una part de l'escenari on la major part de les escenes es fan d'esquena a tu. I a mi em va encantar la interpretació de la senyora gran (Mercè Anglès?).

    ResponElimina
  3. Sí sí, la Mercè Anglès, impressionant! Suposo que les fileres al costat contrari de la grada principal són les de pitjor visibilitat, oi? Almenys tenen la gràcia d'estar veient el públic de cara com si tu fossis un dels actors :) Merci pels comentaris, m'encanta!!

    ResponElimina